rektor@svjozef.si

rektor@svjozef.si

Blog Detail

Najina pot

Srečanje zakonskih skupin Najina pot

KJE? Cerkev sv. Jožefa
KDAJ? Nedelja, 7. oktobra 2018 ob 14.00
KONTAKT p. Tomaž Mikuš, rektor@svjozef.si

Vsako leto se prvo nedeljo v oktobru zberejo vse zakonske skupine Najina pot pri skupni maši v cerkvi svetega Jožefa v Ljubljani.

Cerkev napolnijo z molitvijo, s hvaležnostjo za vse, kar po zakonskih skupinah prejemajo, s prošnjami za vnaprej, s smehom in jokom otrok, ki tekajo na okoli. Ustanovitelj in idejni oče Pater Vital Vider pravi: “Lahko rečemo, da je to srečanje za Najino pot – dogodek leta. Najina pot  je pot zakoncev  vse leto v prizadevanju za uresničevanje Božje zamisli o zakonu. Ta naj bi bila oaza miru in ljubezni sredi sodobnega nemira, zmede in razpadanja medčloveških odnosov. Zakonci najine poti ste in postajate malo novo javno mnenje o vrednosti človeka, o uresničljivosti ljubezni, o lepoti zakona in dragocenosti otroka ter o pristnem krščanstvu. Danes lahko vidite drug drugega na isti poti – vajini poti – in se zavedate, da niste  in ne boste sami. V cerkvi moža Božje Matere Marije, Sv. Jožefa, smo zbrani okrog oltarja Kristusa, ki je edini v zgodovini človeštva potrdil neločljivost ljubezni in jo sam užival 30 let v družinskem življenju. Veselite se tega in vztrajajte!”

Na koncu smo izvedeli, da naše glasilo Najina pot s pomočjo člankov, ki jih pišejo člani zakonskih skupin izhaja  21 let. Predstavili sta se nam dve novi zakonski skupini. Skupaj  je  54 skupin s 411 družinami in 1240 otroki.

Po maši smo ob lepem sončnem vremenu napolnili dvorišče. Ob prijetnem klepetu smo se sladkali z domačimi dobrotami.

Lepo je, da lahko vsako leto ponovno srečamo toliko poznanih, dobromislečih ljudi, s katerimi z veseljem poklepetamo. Tako srečanje nas spremlja kot prijeten, topel spomin še vse naslednje leto.

Karolina Korenčan