rektor@svjozef.si

rektor@svjozef.si

Blog Detail

Vseslovensko srečanje ločenih

 

KJE? Cerkev sv. Jožefa
KDAJ?  V soboto, 6. oktobra 2018
KONTAKT p. Tomaž Mikuš, rektor@svjozef.si

Drugo vseslovensko srečanje ločenih v Cerkvi na Slovenskem

Razvezani, ločeni in ponovno poročeni pari so del naše Cerkve na Slovenskem, zato Medškofijski odbor za družino pri Slovenski škofovski konferenci skupaj s Skupnostjo razvezanih SRCE letos organizira drugo tako srečanje na vseslovenski ravni

Program: Za kosilo bo poskrbljeno, prav tako tudi za varstvo otrok, za tiste starše, ki nimajo drugih možnosti.

V skladu s pozivom papeža Frančiška, naj sprožamo nove procese, pri načrtovanju tega dogodka sodelujejo tako voditelji skupin za razvezane (duhovniki in drugi strokovnjaki) kot tudi nekateri udeleženci. Strokovno poznavanje procesa ločitve pomaga k razumevanju nove situacije in soočenju z njo, vera pa odpira človeka za sodelovanje z Božjo milostjo.

Pri načrtovanju dogodka so organizatorji sledili pobudam papeža Frančiška iz apostolske spodbude o družini Amoris laetitia: »Predvsem je treba sprejeti in spoštovati trpljenje tistih, ki so po krivici utrpeli ločitev ali razvezo ali zapuščenost, ali pa so bili zaradi nasilja sozakonca prisiljeni prekiniti skupno življenje« (AL 242).

»Kar zadeva ločene, ki živijo v novi zvezi, je pomembno, da jim damo čutiti, da so del Cerkve, da nikakor niso izobčeni in se jih ne obravnava kot izobčene, ker so vedno del cerkvenega občestva (communio)« (AL 243).

»Če staršem pomagamo zdraviti rane, in jim stojim duhovno ob strani, stori to dobro tudi otrokom: potrebujejo družinsko obličje Cerkve, ki jim v tej boleči izkušnji daje oporo« (AL 246).

Več informacij o srečanju najdete na spletni strani SRCE RAZVEZANI, kjer se lahko tudi prijavite na dogodek. S prijavo organizatorju olajšate delo in priprave.