Šola za zakon (Najina pot)

Šola za zakon (Najina pot)

Zakon živeti dobro ni lahka stvar – mladih pa skoraj nihče ne pripravlja na zakonsko življenje. Za poklic, ki ga bodo opravljali nekaj desetletij, po osem ur dnevno, se mladi danes izobražujejo dolga leta. Za zakon pa, ki lahko traja tudi do petdeset let, po štiriindvajset ur dnevno, ne prejmejo nobene prave izobrazbe… Tako mladi množično povsem nepripravljeni in neuki vstopajo v zakon. Ne vedo, kaj jih čaka in kako ravnati, ko zakon zaide v krizo.
Dolgoletna izkušnja pri delu z zakonci kaže, kako je nujno, da mladim parom že precéj pred poroko povemo vse, kar jih bo v zakonu in družini zelo verjetno doletelo…
Šola za zakon je vsaj enoletna priprava na zakon, ki poteka v obliki zakljulčene skupine. Skupine potekajo tudi pri sv. Jožefu. Po poroki obstaja možnost vstopa v Zakonske skupine Najina pot. Podrobnejše informacije o Šoli za zakon, voditeljih in datumih srečanj najdete na spletni strani Najine poti, v meniju Šola za zakon.

___________________
Najina pot ima že dobrih 50 let: “Prihodnost sveta in Cerkve vodi skozi družino”
Tako, kratko in jedrnato, pravi p. Vital Vider DJ, ustanovitelj zakonskega programa Najina pot, ob 50. letnici programa. Več.