Šola za zakon

Šola za zakon

Z novim šolskim letom se je za nekatere začela, za druge pa nadaljevala ŠOLA ZA ZAKON. Tisti, ki ste jo obiskovali in ste se poročili, povejte parom, ki hodijo skupaj, kako dragocena in nujna je taka priprava na zakon in družinsko življenje, ki je danes vedno bolj ogrožano.
Tisti pa, ki ste obiskovali to Šolo in se še niste odločili za poroko, pridite spet. Prvo leto ste se v pogovoru srečali s temeljnimi vprašanji skupne hoje in zakonskega ter družinskega življenja. Drugo leto boste ta vprašanja poglobili. Pomislite, če bi se na katerikoli fakulteti študent ukvarjal z nekim predmetom samo kakšno uro! Drugo leto Šole za zakon z istimi vprašanji bosta ta doživljala zreleje, globlje in ob drugih parih.
S tem pa boste s svojo navzočnostjo spodbujali tudi novince in se tako skupaj odločali za krščansko pot v zakon, ki ni predzakonsko »prakticiranje« zakona, ampak odgovorna in temeljita priprava na zakrament zakona ali sprejem samega Kristusa medse. Po poroki obstaja možnost vstopa v Zakonske skupine Najina pot.
Več na spletni strani Najina pot.